Loftet Studentinkubator

Torsdag morgen på Loftet

Del dette innlegget

Torsdag 09/02 inviterte Loftet på frokost og kaffe klokken 09.30. Noen droppet skole-time for å mate egeninteresse, mens andre kom seg tidligere opp av sengen enn planlagt for å rekke Loftet`s siste arrangement. Det ble holdt frokostseminar med Snapchat Norge som foredragsholder. Per Christian Teslo fra Head of Sales i Snap Inc stilte i den anledning for å fortelle om muligheter på plattformen til Snapchat. Med 51 påmeldte ble alle stolene på Loftet fylt og vi var alle spent på å høre om mulighetene på plattformen både for enkeltpersoner og bedrift.

I Norge har Snapchat nemlig hele 2.8 millioner brukere, som i stor grad treffer den yngre delen av befolkningen.

 

Per Christian kunne fortelle at det som bedrift er mulig å opprette sin egen profil på Snapchat som kan verifiseres. På denne profilen kan man bla. linke til sin egen nettside kostnadsfritt, samt publisere innhold fra virksomheten sin. Både bedrift og privatpersoner kan lage egne filtrere som kan sendes rundt. Snapchat fokuserer på AR – teknologi, som spiller en sentral rolle i de interaktive filtrene de utformer. Vi fikk en teknisk demonstrasjon av noen av de ulike filtrene som benytter seg av AR teknologi på Snapchat pr dato; hvor man bla. kan teste hvordan en sofa fra IKEA vil se ut i stuen, velge gardiner som står til interiøret eller teste virtuelle malingsprøver fra Jernia når man skal pusse opp stuen. Snapchat tilbyr også ulike annonse muligheter, med god og målrettet segmentering. Gjennom disse interaktive målrettede annonsene optimaliserer Snapchat markedsføringen som foregår på plattformen.

Selvfølgelig fikk vi også tid til å stille de vanskelige spørsmålene; hvorfor er topp tre bestevenn listen ikke lenger offentlig? Snapchat Norge kom med et klart svar, om ikke en oppfordring – om hvordan plattformen deres tar avstand fra likerklikk fenomen og popularitetskonkurranser. De ønsker å skape en samtale, og når du svarer på en story skriver du til en person ikke om en person. På denne måten unngår man VG – kommentarfelt fenomen som ofte blir forklart som mindre hyggelig. Hensikten med bestevenn listen ble i stor grad å vite hvem folk pratet med, derfor er den altså fjernet. Selv om også ansatte i Snapchat Norge har humor rundt konseptet, hvor det hender at noen stiller med «bring back bestfriends» genser på kontoret.

Takk til Snapchat Norge og Per Christian Teslo for innsiktsfullt seminar.

Mer å lese

Uncategorized

Velkommen til Loftet!

Søk kontorplass på Loftet En kontorplass på Loftet gir deg mulighet til å utvikle din bedrift i et myldrende start-up miljø. Vi tar imot studenter med Start-up bedrifter fra alle

Uncategorized

Søk styreverv på Loftet

Vi søker flere stillinger denne høsten! Er du interessert i innovasjon, start-up, forretningsutvikling og kreativitet ønsker vi deg med på laget. Ved å ta et styreverv på Loftet får du