Loftet Studentinkubator

5. Steg for deg som vil starte bedrift

Del dette innlegget

Høyskolen Kristiania har mye mulig sikret seg et slags mangfold av kreative etudianter. På skolen finnes det faktisk aspirerende regissører, internasjonale motestudenter, biomedisin elever, cyberteknikere – og, kjenner ikke alle noen som går hotelledelse?

Er du impulsiv? Kanskje du er kunstnerisk, fantasifull eller har du bare en skikkelig god idé?
Og – har du egentlig hørt om Loftet?

Loftet studentinkubator er utviklet for å hjelpe nye bedrifter med å lykkes. Før du søker deg inn hos oss kan det være nyttig å ha en noe konkret plan eller idé. I dette innlegget skal vi identifisere fem viktige prosess-steg for å konkretisere en idé… og det er ikke så vanskelig:

  1. Hvilket problem skal produktet ditt løse?

    Opplever du en mangel på bærekraftige klær eller kanskje du hater å stå i kø på Backstube når hele HK tilsynelatende har pause samtidig? For å finne ut om det er plass til produktet ditt på markedet kan det være greit å kartlegge et behov – noe du opplever selv eller merker at folk savner. Som for eksempel en app med som viser køen på Backstube minutt for minutt.

  2. Deretter kan du finne ut hvem du vil ha som målgruppe. 
    Hvem er det som eventuelt er interessert i å finne ut av kø-tilstanden på Backstube? I dette tilfellet er det gjerne HK studenter med campus Kirkegata – samtidig som vi kan se for oss at også andre i nærområdet  benytter seg av tilbudene til den rimelige cafeen. I startfasen er det helt lov å tenke logisk før man gjennomfører mer detaljerte markedsanalyser!

  3. Hvem skal du gjennomføre ideen din med?

    Trenger du noen som kan produsere produktet ditt? Kanskje en økonomiansvarlig – eller investorer som kan låne deg massevis av gryn? Finn ut hvilke ressurser du vil være helt avhengig av for å gjennomføre ideen din.

  4. Penger…hvordan skal man få de inn – og hvordan/når skal man begynne å tjene penger på bedriften?
    Det er helt naturlig at det vil forsvinne ut mye penger fra bedriften i oppstartsfasen. Hvor mye som forsvinner avhenger selvsagt av bedriften du starter – starter du et klesmerke er det naturlig at du trenger mer kapital enn om du skal finne opp nok et konsulentfirma. Uansett må man selvsagt ha en plan på hvordan man etter hvert skal tjene penger på bedriften, og eventuelt når disse pengene vil begynne å komme inn.

  5. Test produktet!
    Test en protype, test markedet, ring en venn og spør om de hadde hatt bruk for tjenesten din. IKKE vær redd for å endre, teste, endre, teste og utvikle produktet ditt videre.

Vi lever med en jevn flyt av produkter, tilbud og foretak rundt oss til enhver tid. Markedet er dynamisk, og dette krever tilpasning. Behold troen på ideen din, men husk å ta hensyn til omgivelsenes innputt.

Med disse rådene i bakhodet håper vi at ideen din vokser seg opp og frem, slik at også du blir klar til å søke deg til kontorplass og inkubatorprogram på Loftet når vi åpner for søknader i løpet av november! Vi er her for å tilrettelegge for vekst og hjelpe deg med å navigere deg på markedet.

Dersom du fortsatt har noe du lurer på eller ønsker å sparre litt, er det helt lov å booke rådgivning her.

Mer å lese

Uncategorized

Rådgivning med Johannes Marseth

Rådgivning på Loftet  Visste du at Loftet tilbyr gratis rådgivning i tillegg til kontorplass og inkubator? Rådgiveren vår i 2023 og 2024 er Johannes Marseth. Han har 10 års erfaring

Uncategorized

Søk kontorplass på Loftet

Kontorplass + inkubatorprogram for våren 2024 på Loftet! Fra 10. november til 24. november er søknadsportalen for kontorplass + inkubatorprogram åpen. Hvert semester tilbyr vi studenter ved Kristiania som har