Rådgivning på Loftet
Visste du at Loftet tilbyr gratis rådgivning i tillegg til kontorplass og inkubator? Rådgiveren vår i 2023 og 2024 er Johannes Marseth. Han har 10 års erfaring fra profesjonelt salg og vel så lang lang erfaring innen grunderskap.
Som en startup er det viktig med nettverk, gode råd på veien og tenke
kommersielt. Dette er noe jeg fokuserer på som rådgiver på Loftet.
Starter alltid med å be bedriftene lage en tidslinje
med tiden de sitter på loftet, lage seg et sluttmål og delmål på veien. Det å ha en handlingsplan mener jeg er viktig fir å jobbe strukturert og kunne se framgang. Samtidig gjør dette at jeg som rådgiver kan være til hjelp underveis hos hver enkelt bedrift. Da er det lettere for meg å kunne følge opp målene underveis på Loftet som rådgiver.
-Johannes Marseth
Q&A med Johannes
Hva gjør en rådgiver på Loftet? Hvorfor har Loftet rådgivning?
«Rådgiveren tar en innledende samtale med alle bedriftene for å kartlegge hvor de er i prosessen og hva de kan tenke seg å bruke rådgiveren til. Rådgivningstjenesten er til for dem og derfor tilpasser jeg meg hver enkelt bedrift. Jeg pleier ofte å starte med å spørre hva de ønsker rådgivning til.»
Hvem kan bruke rådgivning?
Rådgivningstjenesten er til for bedriftene på Loftet, og alle studenter som ønsker å søke hos oss, men fortsatt er i tenkeboksen.
Har du noen suksesshistorier fra Loftet?
Du har kanskje lagt merke til Sneip?
Eller fikset bunaden din her?
Du har garantert sett bildene og videoene til Karpe? Deres filmskaper og fotograf, Viktor Mauren, satt her!
Hvordan tilpasser Loftet seg ulike kategorier av bedrifter?
Det er stor variasjon av bedrifter på loftet. Alt fra klesdesignere, spillutviklere og konsulentfirmaer. Det gjør at miljøet er dynamisk og levende.
Ser du noen trender eller endringer i startup miljøene for tiden
Det er helt klart kunstig intelligens. Jeg merker at veldig mange startups og bedrifter ser på muligheten til å implementere kunstig intelligens i sine produkter/tjenester.
På finansieringssiden så merker jeg at de siste renteøkningene gjør investorene mer selektive og dermed holder litt strammere på pengene sine. Flere startups jobber med alternative finansieringsmetoder. Mange prøver å tjene penger fortere i løpet, og kommer kjappere til markedet med et produkt eller service. De er ikke like avhengig av eksterne investeringer som tidligere.
Må jeg ha en innovasjons, gründer utdanning eller erfaring for å starte egen bedrift?
Absolutely not! Jeg vil si at det viktigste er egenskapene man har som person. Du kan komme like langt med en god porsjon pågangsmot som med en bachelor eller mastergrad.
Hva er det første jeg burde gjøre for å starte min egen bedrift?
Starte med å gjøre research om tjenesten eller produktet man ønsker å selge. Deretter tenke “hva kan jeg gjøre annerledes eller bedre enn konkurrentene der ute?”
Videre tenker jeg team, kan jeg få med meg noen på laget? Flere hoder tenker alltid bedre en ett.