Loftet Studentinkubator

Inkubatorprogrammet 2022

Del dette innlegget

Inkubatorprogrammet for 2022 har nådd slutten, og det er noe vemodig med det. Gjennom de siste to månedene har vi hatt ukentlige workshops og foredrag med både eksterne og interne bidragsytere, som bidrar til at startup bedriftene på Loftet vil bli bedre rustet til å imøtekomme de utfordringene de kan møte i næringslivet. 

Årets inkubatorprogram har vært delt inn i fire faser, hvor hver fase har et nytt tema som bedriftene skulle få lære om og jobbe mer med. 

Fase 1
Inkubatorens første fase startet med en kick-off slik at bedriftene fikk mulighet til å bli kjent med hverandre og styret på Loftet. På Kick-off presenterte bedriftene seg selv, og vi fikk besøk fra Kristin Undheim, som er faglig ansvarlig for Loftet. Jens Barland som er prorektor ved avdeling for arbeidsliv og innovasjon på Høyskolen Kristiania kom også på besøk. Uken etter fikk vi besøk av Fillip Kolber fra Code 11, han snakket om kundeverdi og business model canvas, noe som kan sies å være selve kjernen av en virksomhet.

 

Inkubatoren har gitt meg trygghet i arbeidet jeg gjør med egen bedrift

Benjamin King, King Klinikk

Fase 2
I inkubatorens andre fase fikk vi først besøk av Oslo Digital som snakket om digital merkevarebygging og prisstrategi, etterfulgt av forretningsutvikleren Richard Lawson som snakket om salg. Merkevarebygging, prisstrategi og salg er relevant for alle bedrifter uavhengig av om de driver med havteknologi eller osteopati, og i inkubatorens andre fase har bedriftene fått lære mer om hvordan de kan anvende ulike metoder for å bygge en merkevare og prise varer og tjenester de selger. 

Fase 3
Inkubatorens tredje fase bestod av arbeid med temaene økonomi, investering og forretningsjus. Vi fikk besøk fra Eirik Nerdal fra Startup Norway som snakket om hvordan bedrifter kan gå frem for å skaffe investorer, etterfulgt av Linus Nilsson fra Gait som snakket om det juridiske arbeidet innad i startups. Alle bedrifter er nødt til å håndtere både økonomi og de juridiske forpliktelsene rundt foretaksformen de har valgt, noe som gjør dette til et viktig tema for de ferske bedriftene på Loftet.

 

Det beste med Loftet er at du kan være deg selv og at alle aksepterer deg for den du er!

Pernille Andrea Kirkhorn, Andrea Blink

Fase 4

I inkubatorens fjerde fase fikk vi besøk av filosof og forfatter Helge Svare, som snakket om konflikthåndtering innad i bedrifter. Alle mennesker opplever konflikt fra tid til annen, men for at bedriften skal klare seg gjennom oppturene og nedturene som kommer er man nødt til å være forberedt på å kunne håndtere eventuelle konflikter som måtte oppstå. Deretter fikk bedriftene øve seg på pitching av bedriften sin for hverandre, slik at de skulle bli best mulig rustet til å pitche virksomheten sin til mulige investorer, kunder og andre interessenter.Det hele startet med 14 nyoppstartede bedrifter som enda hadde mange spørsmål og mye usikkerhet om hvordan det faktisk er å drive egen bedrift, men etter åtte uker med Loftet sin inkubator er de nå bedre rustet til å imøtekomme utfordringene de vil møte i næringslivet.

Inkubatorprogrammet 2022 ville aldri blitt det samme uten inkubatoransvarlig Tobias og eventansvarlig Gard. Gjennom de siste månedene har de jobbet iherdig for å få på plass foredragsholdere, lage workshops og sørge for at alle bedriftene skulle få best mulig utbytte av inkubatoren.


Sammen har Tobias og Gard sørget for at inkubatoren har blitt en lærerik reise både for bedriftene som deltok, men også for styret.

Selv om inkubatorprogrammet er over for i år betyr det ikke at det ikke lengre vil skje noe på Loftet, heller tvert imot! Det betyr bare at vi har mer kapasitet til å lage andre kule arrangementer for eksterne deltakere. 

Følg med her og på sosiale medier for mer informasjon om kommende arrangementer.

Mer å lese

Uncategorized

Rådgivning med Johannes Marseth

Rådgivning på Loftet  Visste du at Loftet tilbyr gratis rådgivning i tillegg til kontorplass og inkubator? Rådgiveren vår i 2023 og 2024 er Johannes Marseth. Han har 10 års erfaring

Uncategorized

Søk kontorplass på Loftet

Kontorplass + inkubatorprogram for våren 2024 på Loftet! Fra 10. november til 24. november er søknadsportalen for kontorplass + inkubatorprogram åpen. Hvert semester tilbyr vi studenter ved Kristiania som har