Loftet Studentinkubator

Pst… Bedriftene for inkubatoren er valgt!

Del dette innlegget

Søknader og intervju

For en utrolig flott søknadsprosess det har vært! Hele 24 bedrifter og idéer søkte seg til oss. Inkubatoransvarlig Tobias har sammen med nestleder og rådgiver Ingrid intervjuet samtlige, og gjort en kjempe jobb. De har satt av mange frivillige timer for å gjøre denne prosessen god, forutsigbar og trygg. 

Ut i fra intervju er det selektert 15 bedrifter som skal ta del i inkubatorprogrammet 2022. Utvalget er gjort på bakgrunn av om inkubatorprogrammet vil gi merverdi for bedriften/idéen, om vi på Loftet kan bidra, og i hvor langt idéen/bedriften har kommet. 

Det er en herlig miks av mange bransjer: event, sjø og hav, helse, økonomi, klær og tilbehør, musikk og foto, markedsføring og sysselsetting. Bedriftene vi har tatt inn er én eller flere personer som har en idé, et enkeltpersonsforetak eller et AS. 

Våren vil bli fylt med erfaringsutveksling, lærerike samtaler, faglig og sosialt påfyll m.m. Vi på Loftet gleder oss veldig til å se og bli bedre kjent med alle. Vi håper på fysisk oppmøte 1. februar, men følger anbefalinger og tiltak tett. Vi har en plan B, med digitale oppmøter. Loftet og styremedlemmer har erfaring med dette fra tidligere, og står klare til å gjøre dette til en givende, lærerik og fin møteplass – tross alt. 

 

Tobias og Ingrid om prosessen

Tobias Faksvåg, inkubatoransvarlig

«I løpet av den siste måneden har jeg og min fantastiske nestleder Ingrid fått lov til å lytte til alle de flotte studentene som driver sin egen bedrift. Det å lytte, la seg inspirere og ikke minst se all det pågangsmotet flere av studentene har er fantastisk! Å få anledningen til å prate med så mye forskjellige folk som har så ulike idéer gir en boost i eksamensperioden.

Det å få være med å fasilitere for fremtiden til disse bedriftene er noe som gir energi i hverdagen. Vi lærer nye ting hver dag og jobber mye med å kunne tilby de nye bedriftene på Loftet et godt og givende inkubatorprogram. Jeg ser frem til å kunne starte med selve programmet og se på utviklingen til hver enkelt bedrift i månedene som kommer.

En stor takk til Ingrid som har vært med på alle intervjuene med meg, selv når eksamen banker hardt på døren.»

 

Ingrid Rønningen, Nestleder og rådgiver

«Det har vært motiverende og inspirerende at så mange ønsker å være med i inkubatorprogrammet på Loftet. Det forteller oss hvor viktig det er at det finnes en plass som Loftet, som kan støtte opp under studenter som tør å satse på det de brenner for!

Vi har snakket med et bredt spekter av bedrifter og ideer, i alle slags bransjer og felter, og det er gøy å se at så mange skaper sin egen arbeidsplass allerede som studenter.

Det å ha søknadsprosessen tett opp i eksamensperioden har vært hektisk. Pausene i eksamenslesingen har vært å ha intervjuer med engasjerte folk, og engasjerte folk kan man ikke annet enn å bli glad av!

Jeg er imponert over jobben Tobias har lagt ned for å planlegge inkubatorprogrammet. Jeg har selv lært masse av prosessen og skulle ønske Loftet hadde dobbelt så stor plass så vi kunne tatt med enda flere bedrifter. Gleder meg masse til å møte alle bedriftene på nyåret, og til å se alle lære og vokse utover våren!»

Bedriftene er valgt ut!

Vi har valgt bedriftene til inkubatorprogrammet neste år – følg med her i januar!

Mer å lese

Uncategorized

Tre grunner for å ta et styreverv på Loftet

Vi på Loftet er for tiden på utkikk etter flere mennesker som ønsker å bidra med sin kompetanse i styret gjennom en rekke ulike stillinger. Nå ligger det syv unike stillinger og

Uncategorized

Inkubatorprogrammet 2022

Inkubatorprogrammet for 2022 har nådd slutten, og det er noe vemodig med det. Gjennom de siste to månedene har vi hatt ukentlige workshops og foredrag med både eksterne og interne